Doceye & Doceye Digital

Ida Rud

Tilbage

IDA RUD

Foredragsholder

 
 
 

I november 2017 blev Ida landskendt som Tykke Ida på grund af DR3-mini-dokumentarserien af samme navn. Inden da havde Ida i flere år været meget aktiv på Instagram, hvor hun med billeder og tekst gav et ærligt indblik i sit liv. Hun har skrevet klummer og debatindlæg til blandt andet Politiken, Heartbeats og Broadly, og hun bliver ofte inviteret i landets nyhedsmedier, når fedme bliver diskuteret. Det gør det overraskende ofte.

Ida er uddannet journalist og har fokuseret på film og tv – hun er en vaskeægte filmnørd. Siden barnsben har hun drømt om at lave Troldspejlet, og den drøm gik i opfyldelse i 2017, hvor hun blev ansat på programmets redaktion som tilrettelægger. Hun har også været tilknyttet Filmmagasinet Ekko siden 2012 som anmelder og skribent, og i 2015 blev hun assisterende redaktør på magasinet. I 2018 blev hun filmanmelder på Berlingske.

Sin store filmviden har hun blandt andet brugt til foredrag om ”Troldmanden fra Oz” og ”Game of Thrones”. Siden 2017 har hun været medlem af Danske Filmkritikere og var i 2018 medlem af den europæiske kritikerforening Fiprescis jury under Warsaw International Film Festival.  

Derudover spiller hun musik i det filmisk instrumentale rockorkester SPEkTR, der udover at skabe deres egen musik også flere gange har lavet live soundtrack til film i Cinemateket og Husets Biograf. Hun spiller keyboard og har en fortid som klassisk pianist.

Ida har siden sin dokumentar rejst landet rundt med et personligt foredrag, der har til mål at bryde tabu om vægt og selvhad og inspirere til at slutte fred med sin krop.

IdaRud_Pressefoto_01_B_mindre.png